preloder

De Zeeuwse Zaken over de vormen van overdracht

Iedere overdracht is uniek en dus maatwerk. Zo is de aanpak en uitwerking van een aandelentransactie wezenlijk anders dan een activa/passivatransactie. De uitgangspunten dienen bij aanvang helder te zijn. In de praktijk onderscheiden we op hoofdlijnen de volgende vormen die ieder een specifieke aanpak vergen in onze begeleiding.

Management buy-out/buy-in

Een management buy-out/buy-in kan succesvol zijn indien tijdig wordt nagedacht over de financieringsmogelijkheden. Ook de "klik" met de onderneming en haar personeel/klanten zijn van groot belang.

Men spreekt van een management buy-out wanneer de koper reeds als werknemer werkzaam is bij het betreffende bedrijf, bijvoorbeeld als commercieel of technisch directeur. Bij een management buy-in wordt de onderneming overgenomen door iemand van “buiten” die meestal zijn sporen in het bedrijfsleven heeft verdiend.

Bedrijfsopvolging binnen familie

Bij bedrijfsopvolging binnen de familie spelen vaak de emoties een grote rol. Belangrijk is om duidelijkheid te scheppen in de verwachtingen van de familieleden.

Een bedrijfsovername is altijd een complexe transactie waarbij de financiële belangen groot kunnen zijn. Immers, veelal weerspiegelt de waarde van een onderneming voor de verkopende partij het levenswerk dat in de afgelopen jaren is opgebouwd. Bij familiebedrijven houdt dit meestal in dat naast het financiële aspect ook de emoties en familieverhoudingen meegenomen dienen te worden tijdens het overnameproces. Immers andere familieleden dan de koper hebben ook aanspraak op het familievermogen en wensen tevens op passende wijze een deel hiervan te ontvangen. Fiscale optimalisatie en het waarborgen van de continuïteit zijn dan de sleutelwoorden. Bij onze aanpak wordt in het begin van de bedrijfsovername binnen de familie veel aandacht besteed aan de familieverhoudingen en daarmee verbonden  emoties.

Meer weten over de vormen van overdracht?

Hieronder vindt u een kort vragenformulier. Wanneer u behoefte heeft aan meer informatie over de vormen van overdracht, vul dan onderstaand formulier in en één van onze deskundigen zal snel en vrijblijvend contact met u opnemen om de opties te bespreken.

Benieuwd wat de DZZ adviseurs voor uw bedrijfsoverdracht kunnen betekenen? :

Voor meer informatie over de overname of verkoop van uw bedrijf kunt u contact met ons op nemen via info@dezeeuwsezaken.nl of telefonisch met één van onze adviseurs:
Uitblinken in persoonlijke aandacht, daadkracht en betrouwbaarheid. Uw onderneming staat centraal en door verbindend te zijn en partijen bij elkaar te brengen, help ik ondernemers verde vanuit een heldere visie.
Perry Boogaard
Partner
Een goed persoonlijk financieel plan voor zowel een ondernemer als een particulier is belangrijk om de juiste financiële beslissingen te nemen. Het geeft rust en duidelijkheid voor de toekomst.
Eric Giesbertz
Partner
Ik verbind ondernemers, door succesvol zaken met elkaar te doen. Door ondernemers met elkaar in contact te brengen, of middels het organiseren van presentaties, bijeenkomsten en evenementen.
John van der Valk
Partner

Aanmelden voor Z-Mail

U ontvangt updates van de financiële Zeeuwse markt met betrekking tot bedrijfsinvesteringen en financiële planning.